Om Jeanette Varberg


Museumsinspektør, arkæolog, forfatter og foredragsholder

Jeanette Varberg er museumsinspektør på Nationalmuseet og var før det museumsinspektør på Moesgaard Museum. Hun skriver desuden fast for Kristeligt Dagblad og er ofte i medierne med sine skarpe, historiske vinkler på nutidens store udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration. 

Hun er en meget aktiv formidler af vores forhistorie som forfatter, debattør og foredragsholder og er ekspert på DR's store serie "Historien om Danmark".

I 2014 modtog Jeanette Varberg Danmarks Radios store formidlingspris, Rosenkjærprisen, og Blixenprisen for sin bog ”Fortidens slagmarker - krig og konflikt fra stenalder til vikingetid” (Gyldendal). Bogen levendegør detaljer fra fortiden så tilpas underholdende og menneskeligt vedkommende, at læserne fænges, og samtidig redegører Jeanette Varberg for de store historiske linjer. Jeanette var desuden nomineret til årets dansker i 2017.

Lige fra hun var helt lille, har historier om fortiden altid optaget Jeanette Varberg. Især var hun fascineret af fortællingen om barnekongen Tutankhamon, der blev fundet i Kongernes Dal. Tanken om, at der rundt omkring i verden ligger ældgamle skatte og fantastiske historier gemt i jorden, har fulgt og betaget hende lige siden. 

Kontakt

Du skal være velkommen til at udfylde formularen, hvis du har et spørgsmål eller en forespørgsel til mine foredrag.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Du kan også kontakte os på 35 12 12 99 for booking eller [email protected]...